החלטתם שאתם מעוניינים ללמוד לנגן על גיטרה ואתם רוצים לצאת לדרך? אם כן, עומדת בפניכם החלטה נוספת. יש סוגים רבים של גיטרות. שתי הגיטרות הפופולאריות ביותר הן הגיטרה החשמלית והגיטרה הקלאסית. כל אחת מהן מייצרת סגנון מוסיקלי אחר ולכל אחת תפקיד שונה על הבמה, בין אם בחלקה הקדמי ובין אם כרקע. כדאי להבין מהם ההבדלים בין השתיים, ואם רוצים, אף להתנסות בכל אחת מהן כדי לחוש מקרוב את הקצב, את האופי ואת הייחודיות שהיא מביאה אתה. לימוד גיטרה חשמלית
חשמלית או קלאסית?
הגיטרה הקלאסית היא הגיטרה שכולנו מכירים, היא מייצרת צלילים רגועים יחסית ולא בהכרח משתלטת על השיר. היא מתאימה למוזיקה קלאסית, לטינית, עכשווית, פופ, רוק ולמעשה למגוון סגנונות המוזיקה הקיימים. הגיטרה החשמלית מייצרת ז'אנר בפני עצמה. היא מתאימה בעיקר למוזיקת רוק והיא יודעת גם להשתלט על שירים במקרה הצורך. בלא מעט מקרים, הגיטרה החשמלית גם מקבלת קטע סולו שמבליט את היכולות שלה בתחילה, אמצע או סוף של שיר.
כל מי שרוצה ללמוד לנגן על גיטרה, צריך לקבל את היסודות, החינוך והכלים הבסיסיים עם הגיטרה הקלאסית. לאחר מכן, בתיאום עם המורה המתאים ותוך התייחסות לרצונו של התלמיד, אפשר לעבור הלאה לגיטרה החשמלית. אנשים שהתחברו למוזיקה דרך רוק ורוק כבד יעדיפו את הגיטרה החשמלית, אך הם צריכים לדעת שהדרך אליה מתחילה בעבודה קשה על היסודות. בכל מקרה, הבחירה בגיטרה הקלאסית היא בדרך כלל הבחירה הפופולארית יותר כי השימוש בה הוא יותר נרחב ומגוון.
מה חשוב לדעת על לימוד גיטרה חשמלית?
כאשר תתחילו ללמוד לנגן על גיטרה חשמלית, למעשה תתחילו מהיסודות. גם אם אתם כבר יודעים לנגן על גיטרה קלאסית ואתם מכירים את המבנה שלה, עדיין יהיה צורך להתחיל בהיכרות עם חלקי הגיטרה, כיצד מכוונים אותה ועוד. לאחר שתעמיקו את ההכרות שלכם עם כלי הנגינה עצמו, תתחילו להתנסות בטכניקות חיוניות כגון: פריטה, פיקינג, מיקום האצבעות ועוד- מדובר על מיומנויות חשובות ביותר לנגינה של אקורדים וסולמות והם מהווים את הבסיס לנגינה של שירים רבים.
ככל שתתקדמו, תעמיקו בעוד טכניקות, כאשר הן יהיו מתקדמות יותר כגון: bending, sliding ו-hammer-ons. מדובר על טכניקות שמטרתן היא להוסיף סגנון והבעה לנגינה שלכם. בנוסף לכך, תלמדו כיצד להשתמש במגברים ופדלים בכדי לעצב את הצליל שמפיקים, היבט שהוא ייחודי ביותר לנגינה בגיטרה חשמלית.
לתורת המוזיקה יהיה תפקיד משמעותי במסע הלמידה שלכם. תידרשו להבין סולמות, מהלכי אקורדים ועוד, אשר יאפשרו לכם לאלתר וליצור גם מוזיקה משלכם. באמצעות תרגול והתמסרות, תהיה לכם יכולת לנגן במגוון רחב של ז'אנרים, החל מרוק ובלוז ועד ג'אז ומטאל.
למי כדאי לבחור בלימוד גיטרה חשמלית?
אז קודם כל, אם כבר למדתם לנגן על גיטרה קלאסית ואתם רוצים לפתח את היכולות והמיומנות שלכם בתחום, אתם בהחלט יכולים לבחור ללמוד לנגן גם על גיטרה חשמלית. הלימוד המדובר יתאים מאוד לאנשים שמתחברים לרוק, בלוז, מטאל או ג'ז, לכאלה אשר נמשכים לסולואים עוצמתיים של גיטרות חשמליות בשירים שונים ולנגינה אקספרסיבית.
הגיטרה החשמלית מציעה מגוון רחב של צלילים ואפקטים שיכולים להתאים לטעם המוזיקלי שלכם. מתחילים בתחום אשר רוצים לחקור ז'אנרים וטכניקות שונות ימצאו את כלי הנגינה המדובר ככלי ורסטילי ומרתק, ומעבר לכך, אם אתם אוהבים מוזיקה מודרנית ורוצים לשחזר צלילים של זמרים או להקות שאתם מאוד מתחברים אליהם, נגינה בגיטרה חשמלית היא הדרך שלכם לעשות את זה, לפתח את היכולות והכישרון שלכם בתחום הנגינה ולהפיק את ההנאה המקסימלית.
כמובן שבכדי ללמוד לנגן על הכלי המדובר, יש לבחור במורה מקצועי ומנוסה בתחום. על המורה להיות סבלני וכן צריכים להיות לו כל הכלים הרלוונטיים ללימוד הנגינה מהסוג המדובר בצורה יעילה ותואמת לכל תלמיד שמגיע אליו.
כיף לכל הגילאים
לימוד גיטרה חשמלית הוא ספציפי מאד ויש משמעות גדולה לכל אקורד, ולכן דרך הלימוד היא שונה ועשויה להיות גם מאתגרת במיוחד. לימוד גיטרה קלאסית הוא מגוון יותר, היא מתאימה, כאמור, לסגנונות מוסיקליים רבים יותר, המקלים על החיבור שבינה לבין התלמיד, המנגן עליה.
כמובן שיש חשיבות גדולה למיקום גאוגרפי כאשר מחליטים ללמוד לנגן בגיטרה, בעוד שבתל אביב יש מגוון גדול מאד של מסגרות לימוד, בשפלה יש מבחר מצומצם יותר, המצריך סקר שוק ובחינה מעמיקה של כל מקום ומקום. לימוד מוזיקה בכלל וגיטרות בפרט אינו קשור לגיל וההרשמה פתוחה הן לילדים והן למבוגרים, שרוצים לרכוש מיומנות חדשה או להגשים חלום ישן.
אתם או הילדים מעוניינים ללמוד לנגן על גיטרה חשמלית? סי מוסיקה, בית הספר למוסיקה ולנגינה, הוא המקום המתאים לפנות אליו אם אתם מעוניינים באותם שיעורי גיטרה ברחובות. לפרטים על מסלולי הלימוד השונים ועל העלויות, צרו קשר בטלפון 08-9365355